Årskurs 4 skördar framgång

Eleverna i årskurs 4 på Dalhemsskolan har under läsåret deltagit i olika tävlingar med stor framgång. Givetvis är Sara Sjögren och Jadwiga Wojcik (mentorerna) väldigt stolta över elevernas prestationer och hänger gärna upp fler guldmedaljer i klassrummet.

Schack4an

Schack4an är en av tävlingarna där båda klasserna lyckades ta sig till distriktsfinal. I distriktsfinalen möttes de bästa klasserna från Nordvästra Skåne. Där placerade sig 4A på en tionde plats och 4B på en fjärde plats. Fjärde platsen innebär att 4B är en av två klasser från Helsingborgs kommun som får tävla den 6 juni i riksfinalen i Västerås.

S´mileloppet

Sista veckan i april arrangerades S´mileloppet, ett lopp där eleverna från Dalhemsskolan, Drottninghögskolan och Kubikskolan springer olika sträckor. Det tre första platserna i gruppen för årskurserna F-4, tog Dalhemsskolans fyror hand om.

Skol-OS

Första veckan i maj deltog årskurs fyra i Skol-OS i fotboll på Västergårds IP, där tog sig pojkarna vidare till finalspel och gick obesegrade igenom hela turneringen. Dalhemsskolan har varit i final tidigare men aldrig lyckats knipa guldet. I år var det vår tur, så nu har vi äntligen fått hänga upp en guldmedalj i klassrummet.

Mattematchen

Under vårterminen deltar alla fjärdeklassare på Dalhemsskolan i Mattematchen. Mattematchen är en tävling för elever i hela Sverige (åk 1-4) där man räknar olika matteuppgifter och samlar poäng. Varje vecka delas det ut veckopris till en av de tio bästa klasserna, vecka 12 vann 4A ett veckopris. Totalt är det ca 2000 klasser som deltar i Mattematchen och just nu i skrivande stund ligger 4A på plats 15 av 2000 och 4B på plats 52.

Givetvis är Sara Sjögren och Jadwiga Wojcik (mentorerna) väldigt stolta över elevernas prestationer och hänger gärna upp fler guldmedaljer i klassrummet.

Vill ni veta mer om årskurs 4 på Dalhemsskolan så kan ni följa oss på Instagram @dalhemsskolan_ak4