Så arbetar vi

Vi vill att ditt barn ska lämna Anneroskolan med massor av kunskaper, vara väl förberedd inför fortsatta studier och ha en härlig känsla inför framtiden. Det uppnår vi genom att ta fram ditt barns bästa jag.

Full koll på ditt barns kunskapsutveckling

Vår uppgift är att hitta och utveckla ditt barns talanger så att barnet i framtiden kan förverkliga sin dröm. Hos oss har ditt barn en personlig utvecklingsplan som utgår ifrån barnets behov och utmaningar, talanger och och drömmar. Planen följer ditt barn under hela studietiden. Tillsammans sätter vi mål som ditt barn ska uppnå och kommer överens om bästa vägen till målet.

Språket är nyckeln till kunskap

Ett väl utvecklat språk är A och O för att ditt barn ska kunna ta till sig alla ämnen i skolan. Därför satsar vi hårt på att alla elever i årskurs 1 ska kunna läsa innan första höstlovet. Detta är något vi lyckas med år efter år. Dessutom har alla våra lärare fokus på språket i alla ämnen, i alla årskurser. I årskurs 6-9 lär eleverna ytterligare ett språk, antingen Spanska eller Tyska.

En struktur som känns igen

Vi har en tydlig struktur på våra lektioner hela vägen från förskoleklassen till nian, så att eleverna känner igen sig och vet vad de ska lära och varför. Vi ser att våra elever lär sig mycket bättre då.

Här får eleverna utveckla sina talanger

Vi samarbetar med olika föreningar och organisationer, för att våra elever ska kunna utvecklas ännu mer inom ämnen de gillar extra mycket.

Gillar ditt barn matte? Varje år tävlar våra elever i nationella schacktävlingar och mattetävlingar och får mer tid att göra det de älskar.

Gillar ditt barn musik? Vi samarbetar med Helsingborgs Kulturskola på Dunkers och El sistema kör- och orkesterverksamhet. El Sistema erbjuder också extra musikundervisning efter skoltid för årskurs 2, med trumpetundervisning och ensemblespel som är både nära och gratis. Eleverna bildar en orkester, som får växa i takt med eleverna.

Ett av målen med El Sistema är att elever får spela med och på olika sätt samarbeta med professionella musiker. Våra elever har bland annat spelat med Helsingborgs symfoniorkester. Läs gärna Sveriges Televisions reportage.

Gillar ditt barn bollsporter? Vi samarbetar med med idrottsföreningar i handboll och fotboll för elever som älskar bollsporter.